søndag den 25. juli 2010

Soul Sunday pt. 6 - All my friends drive a low rider

"All my friends drive a low rider" - Året er 1975. Vi er i Californien, nærmere bestemt Los Angeles. Gruppen hedder War og dagens nummer hedder Low Rider.

War er, som sagt, et band fra Los Angeles, hvilket man også godt kan høre på deres lyd. Musikken og stilen er laid back og L.A. funky, så det er nok mere funk end soul, men jeg synes stadig at den hører til her på bloggen.

Første gang jeg hørte nummeret, var i filmen Gone in 60 seconds. - En klassisk scene som kan ses lige her:

Nummeret er en klassiker, og det er blevet brugt i en masse film, og der er blevet lavet et utal af covernumre af den, blandt andet af Korn og Barry White, og det er blevet samplet af grupper som Beastie Boys og The Offspring.

Nummeret handler egentlig bare om, som titlen antyder, low riders - altså biler der er sænket mest muligt og har fået tilføjet hydralik og generelt bare liret godt op. Denne stil ses særligt i LA, så det må have være oplagt af War, at lave et nummer om denne kultur.
Det er super funky, og man kan ikke undgå at sidde og rocke med til nummret. Det fanger stilen fra lowriderkulturen rigtig godt, så der er ikke noget at sige til, at det er blevet en klassiker.

Enjoy :)


mandag den 19. juli 2010

Spild af talent, men på den gode måde.



Dette lille indlæg kommer ikke til at handle om musik, men derimod grafisk design/fotografi.

Jeg kan varmt anbefale, at i smutter ind forbi www.wabwot.com
Der holder grafikeren Tomace til. Han er, efter min mening, blandt landets ypperligste grafikere, og han har bl.a. samarbejdet med L.O.C., Nik & Jay, Suspekt, Niarn, Medina, Oh land & Jooks.

Nu er han så er i gang med at lave en bog, der viser hvordan 40 kendte danskeres liv kunne have set ud, hvis de ikke var blevet det de er i dag. Det tegner til at blive et utroligt spændende projekt med en masse twistede idéer og fantastiske billeder. Inde på bloggen bliver der lagt små teasere op, så man får et indblik i processen omkring skabelsen af billederne til bogen.

Derfor: Hop ind på siden, kig dig lidt omkring, og se om det ikke skulle være noget for dig.
Jeg kan i hvertfald ikke vente til bogen udkommer :)

søndag den 18. juli 2010

Soul Sunday pt. 5 - Money, money, money, money.. MONEY!


I dag skal vi tilbage til 1974.

Gruppen vi skal høre fra, hedder the O'Jays og blev grundlagt i slutningen af 50'erne, men det var først i 70'erne at de blev rigtig store, og begyndte at lave hits der blev solgt flere millioner kopier af.
I dag er de bl.a. i Vocal Group Hall of Fame og i The Rock and Roll Hall of Fame.

Nummeret hedder "For the Love of Money" og er fra albummet "Ship Ahoy"

Dette nummer er så fedt - basgangen i starten er super lækker, og så kører det bare derfra.
Det er virkelig et nummer som jeg sætter stor pris på, så jeg håber at i også kan lide det :)

Det fine ved det her nummer, er at O'jays formår at have en sang der er anti-materialistisk, men stadig er super funky. Det kan jo ikke handle om kærlighed alt sammen...

Videoen er en live optræden fra det legendariske Soul Train program fra 1974 - enjoy :)



Bonusinfo: L:Ron:Harald har brugt basgangen til sit gennembrudshit: Mæ Å Min Kadet.

søndag den 11. juli 2010

Soul Sunday pt.4 - what a lovely day

Damn det er varmt i dag! Jeg er rykket indenfor for en kort bemærkning, for at køle lidt ned og for at få skrevet dette indlæg.

Året er 1977. Kunstneren er Bill Withers og nummeret hedder Lovely Day.
Der er ikke så meget at sige om nummeret, udover at det er ganske fantastisk, og at jeg altid kommer i godt humør når det bliver spillet :)

Nogle gange skal man bare lade musikken tale for sig selv, så det har jeg tænkt mig (kan desuden ikke koncentrere mig om noget som helst i denne varme!)
Så nyd omkring 30 grader og nyd Bill Withers fantastiske nummer.




Bonusinfo: Det er Ray Parker jr. (i ved, ham med Ghostbusters sangen) der spiller guitar på nummeret.