fredag den 27. januar 2017

Annelise udgiver hymne til kvinden



Annelise har i dag udgivet sin fjerde single, i form af nummeret "Kvinde". Rapperen beskriver selv nummeret således:

"Sangen er et opråb, og handler om, at vi på trods af hinandens forskelligheder skal holde sammen og kæmpe for en bedre verden med lige rettigheder for os alle - uanset køn! Netop nu i denne tid med alt det som sker, føler jeg, at det er enormt vigtigt at sætte fokus på dette og jeg føler sangens budskab er ekstremt relevant." 

Tracket er, som sædvanlig, produceret af Genius, men denne gang også co-produceret af engelske Less Jazz Productions. Personligt finder jeg dog ikke dette nummer helt ligeså interessant som de foregående, men budskabet er super relevant og timingen kunne næsten ikke være bedre, i disse tider hvor feminisme er det helt store debatemne. Det er desuden værd at bide mærke i, at Annelise stadig rapper virkelig solidt, og formår at flette sang og rap sammen på en virkelig fed måde. 


torsdag den 12. januar 2017

Marwan annoncerer nyt album



Århus V-veteranen Marwan har netop annonceret, at han den 3. marts udgiver sit fjerde album, der har fået titlen"Partisaner".

Det nye album rammer gaden knapt tre år efter "Marwan", der i min optik er rapperens hidtil stærkeste udspil. Derfor er jeg ekstremt spændt på, hvad det kommende album vil byde på.

På det kommende album vil Marwan endnu engang dykke ned i westcoast-lyden og man kan se frem til gæsteoptrædender fra bl.a. L.O.C., Lord Siva og Bai-D. Albummet er i øvrigt produceret eksklusivt af mesterproducer Es, så man kan vist godt regne med, at produktionerne kommer til at være af tårnhøjt niveau, da Es uden tvivl er en af landets mest talentfulde producere.

Rent tekstmæssigt vil det nye album kredse omkring begrebet "partisaner". Marwan har en mærkesag for en bedre verden, og derfor tager det kommende album udgangspunkt i netop dét, set fra hans virkelighed som dansk-palæstinenser. Albummet er desuden en hyldest til dem, der uanset religion, hudfarve eller nationalitet står forrest i kampen for en mere retfærdig verden.

Der er altså lagt op til en westcoast-banger af et album, som kun Marwan kan lave det, og jeg håber at det kan leve op til forventningerne der er bygget op fra de foregående albums.

Skulle man i øvrigt have lyst til at fange Marwan live (hvilket varmt kan anbefales) spiller han den 24. og 25. februar to eksklusive releasekoncerter i henholdsvis Aarhus og København, hvor man kan være blandt de første til at høre det nye album før det udkommer.



tirsdag den 10. januar 2017

Debutsingle fra Nota Bene & Davey



Så kom dagen endelig, hvor der kom nyt om Nota Bene og Daveys længe ventede debutalbum "Dag for Dag". Albummet har været længe undervejs, men nu er der ved at ske noget. Debutsinglen "Dagen Før" er nemlig udkommet og nummeret er forløberen for albummet, der allerede er ude den 23. januar.

På det kommende album, vil du blive taget med på en personlig og udadskuende rejse i
hverdagen, set gennem øjenene på hvad der i min bog, er en af landets mest kompromisløse rappere, nemlig Nota Bene.
Lydsiden er eksklusivt produceret af Davey, der med sin signaturlyd af skæve, væltende,
organiske trommer og samples, skaber det kompromisløse udtryk, som gennemsyrer hele det kommende album.

Det nye nummer byder på et klassisk skramlet Davey-beat og en ret oprevet Nota Bene på mikrofonen. Det tyder bestemt godt for det kommende album!

Er man en sucker for vinyl, kan den i øvrigt forudbestilles lige her hos Run For Cover.

Se den nye video herunder:

søndag den 1. januar 2017

Кдрцт udgiver debutalbum


Tilbage i 2012 udgav gruppen Kaput nummeret "Tupak", der blev modtaget med overvældende positiv respons. Gruppen bestod af Loke Deph, Esben og Boone, og var på det tidspunkt en af de mest interessante konstellationer i dansk rap, da de tre herrer i ekstrem høj grad, formåede at skabe et unikt univers med deres musik.  

Efterfølgende er der kommet en håndfuld numre fra gruppen, og de har udgivet musik i et utal af konstellationer, men det har altid været Kaput-konstellationen der har været den ramme der tog musikken til et højere niveau.

Det skulle vise sig at årets sidste dag i 2016, skulle blive dagen hvor gruppen så endelig udkom med deres første deciderede udgivelse. Albummet har fået titlen "Sputnik", og gruppen forklarer selv titlen således

"Rumkapløbet mellem USA og Rusland sluttede sin første fase da russerne lykkedes med at opsende satellitten Sputnik i kredsløb om Jorden. Nu kunne amerikanerne høre satellittens mekaniske bip på deres radio hver gang den passerede over kontinentet.
Derfor er titlen på Kaputs album Sputnik. Alle ved, når de hører Sputnik, at kampen er intensiveret. Sputnik markerer indgangen til den næste fase."

Albummets 10 skæringer byder på skæv og kompromisløs hiphop, som man kender det fra den lejr, og selvom albummet kun har været igennem mine hovedtelefoner et par gange, så lader det allerede til, at det har været et album der har været værd at vente på.

Indtil videre er albummet kun tilgængeligt på Youtube, men jeg håber at den dukker op på diverse streaming-tjenester og at en vinyl-version er på vej.

Kort sagt: Det nye album fra Kaput er den perfekte start på 2017, der forhåbentlig bliver endnu et stærkt år for dansk rap. Det starter i hvert fald godt.

Godt nytår!