søndag den 8. august 2010

Soul Sunday pt. 8 - Neo soul

I dag springer vi lige en hel del år frem i tiden, da det skal handle lidt om neo soul. Det er en genrebetegnelse, der dækker den nye soullyd der opstod i slutningen af 90'erne. Kunstnere som D'angelo, Lauryn Hill, Jill Scott, Raphael Saadiq og Alicia Keys har været med til at gøre denne genre utrolig populær, og jeg har da også et par favoritkunstnere, der hører til i denne gruppe.

I dag har jeg valgt at fremhæve sangeren John Legend.

Han har efterhånden 6 grammys stående hjemme på kaminhylden, og det er på trods af, at han kun har udgivet albums siden 2004.
Hans karriere startede, da Lauryn Hill hyrede ham til at spille klaver på "Everything is Everything" fra hendes soloplade, "The Miseducation of Lauryn Hill" nogle år senere blev han "opdaget" af Kanye West, der fik ham til at synge på et par numre til hans plader. Derefter blev han signet på Kanyes pladeselskab og så gik tingene pludselig ret hurtigt, og kunstnere som Jay-Z og Alicia Keys fik glæde af Johns Legends store stemme.

Han har indtil videre udgivet 3 albums, og hans næste plade bliver sammen med hiphop bandet The Roots - her er der virkelig noget at se frem til :)

Styrken ved ham er, at han både besidder evnen til at lave meget moderne soulnumre, samtidig med, at han også kan lave soul på den old school måde, og det er det sidstnævnte som jeg har valgt at fremhæve her.

Sangen hedder "Ordinary People" og det er fra hans første album "Get Lifted" fra 2005.
Det er en rigtig, rigtig smuk sang. Selvom den er simpel (det eneste instrument der bliver brugt, er pianoet) er den meget stærk sang og manden synger jo helt fantastisk. Teksten er også rigtig god - den handler om noget så kompliceret som parforhold.
Alle disse ting gør dette nummer til en absolut nyklassiker!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar